KUNTOKARTOITUS, KUNTOTARKASTUS VAI KUNTOARVIO?

Kuntokartoitus mielletään usein vastaavaksi termiksi kuin asunnon tai omakotitalon kuntotarkastus, taloyhtiössä vastaava nimike voi olla kuntoarvio.

Omakotitaloon tai osakehuoneistoon tehtävä kuntotarkastus tarvitaan yleensä asuntokauppaa varten. Tarkastus voidaan tehdä myös esimerkiksi laadittaessa korjaussuunnitelmaa tai suunniteltaessa pitkän tähtäimen korjausta.

Taloyhtiöön tai liike- ja toimistorakennukseen tehdään kuntoarvio muun muassa suunnitelmallista kiinteistön ylläpitoa varten, korjausten oikea-aikaiseksi ajoittamiseksi tai budjetointia silmällä pitäen

Kuntokartoitus antaa tärkeätä tietoa

Kuntokartoituksen tarkoitus on kertoa kiinteistön omistajalle tarkastettavan kohteen sen hetkinen kunto ja korjaustarpeet. Kuntokartoitus teetetään usein asunnon myynnin yhteydessä, mutta kuntotarkastusraportti on erinomainen työväline myös esimerkiksi peruskorjauksen suunnittelussa. Kuntoarvion laatiminen on osa suunnitelmallista kiinteistönpitoa, jolloin tuleviin remontteihin voidaan varautua ennalta, eivätkä mahdolliset korjaukset tule äkisti vastaan ikävinä yllätyksinä.

 Jos mielestäsi kuntokartoitus, kuntotarkastus tai kuntoarvio on ajankohtaista, suosittelemme ottamaan yhteyttä mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä